Thursday, September 18, 2008

Enää ei hävetä olla suomalainen

Muistan kun pienenä naperona innostuin musiikista ja silloin tietysti aina kiinnosti, pärjäävätkö suomalaiset bändit ulkomailla. Eivät yleensä pärjänneet.

Oli Hanoi Rocks, ja pitkä hiljaisuus. Sepultura hehkutteli Suomi-HC bändejä, mutta sekin oli aika marginaalista. Tuntui, että jokainen bändi, jonka laulaja osasi ääntää vähän sinnepäin englantia, oli potentiaalinen vientitoivo. Nyt viimeaikaisten kansainvälisten menestyjien takia median tarve nostaa potentiaalisia vientitoivoja on laantunut.

Okei, suurin osa kansainvälisesti menestyneistä bändeistä (jos varsinkin myyntilukuja pidetään mittarina) on metallia. Kuitenkin on paljon bändejä lähes joka genrestä Suomesta, jotka ovat keränneet laajan kuulijajoukon ulkomaillakin. Taso on noussut siinä mielessä, että nykyään ei enää riitä vain se, että ei kuulosta suomalaiselta. Joskus se, että kuulostaa suomalaiselta on jopa etu.

Jos Kiki Pau olisi tehnyt tämän levyn kymmenen vuotta sitten, musiikkilehdistö olisi ladannut siihen aivan järjettömät odotukset. Onneksi olemme kasvaneet siitä yli ja nyt voimme nauttia vain hyvästä musiikista. Kiki Paun uusi levy ei kuulosta erityisen suomalaiselta. Se ei ole tässä yhteydessä kehu eikä haukku. Hyvä musiikki on koditonta.

Kiki Pau - Your Bedroom


Kiki Paun "Let´s Rock" on tällä hetkellä MySpacessa ennakkokuuntelussa.

No comments: