Friday, July 31, 2009

Elokuun top 5 rallit

Huomasin, että en ollut päivittänyt tämän sivun alalaidassa olevaa top 5-listaa vähään aikaan. Sille oli tehtävä muutos. Ohessa muutama uusi ja pari vahempaa biisiä, joilla mätäkuu lähtee mukavasti käyntiin.

Ricu Flair August Home & Away top 5

1. Kurious (feat. Sadat X & Mike G): Mansion & Yacht

Ehkä Kuriouksen paras biisi ja laadukas ysäriräppi kaikin puolin. Kurious Jorge on tyypillinen yhden levyn ihme hiphopin kulta-ajoilta. Herra julkaisi kolme tiukkaa sinkkua, joista varsinkin "Walk like a duck" oli kovassa rotaatiossa aikanaan Yo! Mtv rapsissa. Itse levykin oli hyvä, muttei ilmeisesti kovinkaan suuri kaupallinen menestys. Kurious on välillä tehnyt jotain cameoita Mf Doomin kanssa, mutta muuten aika totaalisesti hävinnyt kuvioista ekan levyn jälkeen.

Mutta itse tähän biisiin. Kappale on "I´m Kurious"-sinkun b-puolella ja pesee a-puolen 6-0. Muuten tunnistaako joku basslinen joka on kappaleessa (ei siis Pharcydenkin samplaama Quincy Jonesin Summertime). Tiedän, että se on jostain reggae-kappaleesta, mutta en muista mistä.

2. Azari & III: Hungry For the power

Stadin DJ-leksikoonit Fiskars & Sampo ovat jo tätä blogeissaan hehkutelleet, eivätkä syyttä. Oman diggailun salattu puoli on, että toinen vokalisteista tuo mieleen jonkun ysärin mauttoman hittirallin vokalistin. Ei kuitenkaan E-Roticin tai Sin With Sebastianin, ne jo tarkastin. Joka tapauksessa tyylikäs vanhan koulun house-ralli härskillä äänellä, priceless!

3. Codebreaker: Follow Me (Juan McLean Remix)

Uutta disco-menoa. Itse alkuperäinen kappale on ehkä liian italoa meikäläisen tyyliin, mutta remixit hoitavat homman. Ohessa Flow-festareillekin saapuneen Juan MacLeanin taidonnäyte, kannattaa tsekata myös Bottinin remix.
Olen tervehtinyt ilolla klubimusan saundin siirtymistä aivan totaalisesta kreisibailuroiskinnasta taas astetta tyylikkäämpään meininkiin. Ei niin, etteikö top40-hiteistä nopeista sutaistuista baltimore-remikseilläkin ole aikansa ja paikkansa, mutta viime aikoina blogeissa kohkatut kappaleet ovat onneksi alkaneet muistuttaa ihan kunnollisia biisejä.

4. Untold: Just For You (Roska Remix)
Olen viime aikoina kuunnellut paljon dubsteppia ja muutakin tuoretta tanssimusaa. Roska on ehkäpä kuumin Uk funky-nimi tällä hetkellä. Kannattaa muuten lukea tuo "Uk Funky"-wikipedia entry, britit osaavat kyllä tehtailla termejä musalle samalla tavalla kuin markkinointipellet akronyymeja.

5. Cal Tjader: Aquarius

Cal Tjader ei juuri koskaan petä ja nappaankin herran albumeita mukaan aina kun niitä tulee vastaan kohtuuhinnoilla. Tämä biisi on tuttu kaikille vähänkään räppiin perehtyneille ja koko albumi "The Prophet" suositeltava hankinta. Tosin näillä Tjaderin vanhemmilla levyillä ei ole niin kovia tanssilattiraitoja kuin myöhemmillä teoksilla, mutta hyvää sunnuntaikuuntelua tämä on.

Siinä tämänkertaiset biisisuositukset, hyvää viikonloppua kaikille!

2 comments:

Unknown said...

Mansion on klassikko! Kurious julkaisi ihan hiljattain uuden levyn, joka ei kyllä ollut kummoinen. Debyyttihän ilmestyi aikanaan täsmälleen samaan aikaan kuin Illmatic, joten ei ihme että sitä ei huomattu.

Tantor said...

Dubstepista ja sen suuntasesta kantsii tällä hetkellä muuten tsekkaa

-Jamie Vex'd - In System Travel EP
-Cooly G - Narst/Love Dub
(yks harvoista naispuolisista tuottajista)
-Lee Perry vs. Kode9 - Yellow Tongue

..ja Untold on kyl kova!