Friday, September 11, 2009

Ricu Flair Heavy Rotation vko 37

Tämän viikon vähäinen vapaa-aika on mennyt aika pitkälti R&A-leffakartan rustaamisessa (postaus aiheesta tulossa). Näin ollen aivan mielettömiä "uusia" löytöjä ei ole tullut vastaan. Monesti vanhassa on kuitenkin vara parempi ja oheiset viisi kappaletta ovat soineet tällä viikolla repeatilla hammondia hakatessa:

1. Red Cafe: I Tote Guns
Biggie-vokaalisample, check. Mahtipontinen biitti, check. Agressiiviset läpät, check. Muuta ei sitten tarvitakaan.

2. Lifelike: LOVE is what You Need

LOVE is What You Need - Lifelike
Varmastikaan kukaan itseään kunnioittava musabloggaaja ei ole jättänyt mainitsematta Dj U-Ternin massiivista Lifelike-postausta, jossa on Lifeliken varhaisempaa tuotantoa tarjolla ihan wav-muodossa. Suomeen lokakuussa saapuva ranskalainen house-jäbä on ehkä tunnetuin Discopolis-stygestään Kris Menacen kanssa, mutta tuottaja on paljon monipuolisempi kuin mitä tuo stadionhouse-anthem antaisi ymmärtää. Tämä on ehkä Lifeliken vanhoista biiseistä oma suosikkini. Kertsihän on toisinto yhdestä kaikkein kovimmista Prelude-klassikosta, Uniquen "What I Got is What You Need", henkilökohtaisia suosikkeja sekin.

3. Motor City Drum Ensemble: Raw Cuts 4
Motor City Drum Ensemble - Raw Cuts 4 (MCDE/FACES/RUSH HOUR) by invrs
Raw Cuts 5&6 on myös näköjään ilmestynyt ja ovat kovia kappaleita myös molemmat. Tämä 4 on ehkä kuitenkin omaan makuun kaikkein iskevin. Ei mene liian diipiksi. Soundimaailmassa liikutaan samoilla linjoilla kuin viime viikon mahtavassa Rainer Truebyn Syreeta-editissä.

4. La Coka Nostra: Choose Your Side (feat. Bun B)

Hiljan Suomessa vierailleen La Coka Nostran "A Brand You Can Trust"-albumi oli yksi vuoden yllättäjiä. Tämä on levyn oma suosikkibiisini, eikä vähiten Bun B:n aloitusversen takia. Bollywood-henkinen tausta ja kerrassaan tyly kertsi kruunaa menon. Itse bändinhän voisi määritellä "House of Painiksi steroideissa".

5. Conscious Daughters: We Roll Deep

Parisin suojatit Special One & CMG tekivät kaksi kohtuullisen hyvin menestynyttä levyä 90-luvun puolivälissä, vaipuivat unholaan ja julkaisivat uuden levyn tänä vuonna(!) En ole kuullut kylläkään. Tämä sinkku videoineen päivineen vuodelta 1994 on ehkä bändin parhaita kipaleita. Toisaalta tuolta aikakaudelta ei hirveästi skeidaa löydykään!

Räpistä puheen olleen, uusi Basso-lehti (4/2009) on ilmestynyt. Tuttuu tyyliin siinä on meikäläisen kolumni. Tällä kertaa aiheena se, miksi ja miten räppärit eivät vanhene arvokkaasti. Nappaa lähimmästä lehtipisteestäsi.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

No comments: