Friday, November 20, 2009

Ricu Flair Heavy Rotation Vko 47-Huumorimusa edition

Tämä viikko on ollut kaista aikamoisen täynnä ja ei ole ehtinyt kuunnella uutta eikä vanhaakaan musiikkia. Kaistan ohuudesta johtuen on ollut huumorikin aikamoisen koetuksella. Senpä takia päätin koota viisi mainiota huumorimusiikin helmeä. Yhteistä näille kaikille on, että voivat kestää useamman kuuntelun (riippuen huumorintajusta/tajuttomuudesta).

Osa on jo vanhoja toimivia klassikoita, osa uudempaa herkkua. Huumorimusiikkihan on kertakäyttögenre, mutta kyllä tältäkin saralta helmiä löytyy:

1. Lonely Island: Like A Boss

Kiteyttää tiukasti meidän jokaisen toimistotyöläisen absurdin arjen, toimii parhaiten videon kanssa. Samojen herrojen Dick in the box on tietysti näin joululahja-aikaan lyömätön laulu.

2. Blowfly: R.Kelly in Cambodia

R. Kelly In Cambodia (Feat. Jello Biafra) - Blowfly
Jo 64-vuotiaan Blowflyn (omalta nimeltään Clarence Reid) ura on ehkä jo jatkunut parasta ennen päiväyksensä yli. On myös hiuksenhieno raja, ovatko herran laulut huumoria vai pelkkää misogyynistä törkeyttä. Itselleni löytyy joka tapauksessa levyhyllystä "B":n kohdalla useampi Blowflyn kuin Beatlesin levy. Se ei ehkä ole hyvä asia. Tämä on uusimmalta levyltä, joka on ilmestynyt Alternative Tentacles -punklafkalla. Kyseessähän on Dead Kennedys -laina ja mikäli innostut niin herran tuotanto noin muuten poikkeaa rajusti tuosta levystä. Onneksi positiiviseen suuntaan. Rapin pioneerinakin tunnetun Blowflyn parhaat levyt ovat ihan ensimmäisiä ja niissä on ehkä enemmän ideaakin ja jopa jonkinlaista yritystä. Monista niistä saa myös pulittaa pitkän pennin. Varsinkin 80-luvun tuotanto on aika synkkää, mutta vetoaa huonoon huumoritajuun (omaani).

3. Flight of the Conchords: Business Time

Barry White-pastissi, joka on herrojen ehdottomia bravuureita. Ilmeisesti voimasoitossa tällä hetkellä myös Bassossa, sillä en ole ollut ainoa, joka tätä jopa herkkää slovaria rallattelee kylillä.

4. Simo Salminen: Raikulipoika

Simo Salminen, itse Sörsselssön, tuo mies Speden ja Veskun takana on tehnyt useampikin klassikkolauluja. Tämä tunnetumman "keltaisen jäänsärkijän" b-puolella oleva kappale on Salmisen unohdettu helmi, joka ansaitsee ehdottoman noston. Ainakin minun toimestani, jollei nyt jopa kansallisena asiana.

5. Eddie Murphy: Boogie in your Butt

Rick Jamesin tuottama "Party All The Time" on jo lähestulkoon vakavasti otettavaa musiikkia, mutta tämä onneksi ei.

Itseasiassa paljon varsinkin suomalaisia huumorimusiikin helmiä jäi mainitsematta. Osaa (Jean-Pierre Kuselan Saattokeikka-räp, Tyynen & Herra 47:sen versiot Sex Machinesta tai Tervasaaren Kesäteatterin joululaulua) ei löytynyt netistä (tervis tosin löytyy spotifysta!) ja osan kohdalla (Lapinlahden Linnut ja Sleepy Sleepers etunenässä) yhden kappaleen valinta oli liian hankalaa laajasta repertuaarista. Lapinlahden lintujen sketsit ovat tietysti loistavia ja Jytinää Eestissä on kovin bändikirja koskaan.

Näillä matalakulttuurin helmillä avaan viikon viimeisen arkipäivän. Unohtuiko jotain oleellisia suosikkeja?

No comments: