Friday, November 17, 2006

5 syytä katsoa epämiellyttävä totuus

Mikäli huoli maapallon tulevaisuudesta ei ole riittävästi syytä mennä elokuvateatteriin (mikä sitten on?), esitän ohessa vielä viisi syytä miksi katsoa elokuva, joka ei ole yhtä viihdyttävä kuin vaikkapa Borat:

1. Aihe
Ilmastonmuutos on asia, jonka kaikki varmasti tietävät. Se tuntuu kuitenkin monesti kaukaiselta. Al Gore lataa pöydälle sellaisia faktoja ja kauhuskenaarioita, että ainakin itselleni meinasi nousta tippa silmään.

2. Esiintyminen
Al Gore on suunnitellut esiintymisensä todella tarkkaan. Välillä nauratetaan yleisöä ja välillä itketetään. Stand-up keikoiltakin tuttuja callbackeja hyödynnetään. Asioita havainnollistetaan ja kärjistetään.Puheen tempo on rauhallinen, mikä korostaa lopussa olevan palopuheen tehoa.

3. Presentaatio
Luultavasti muutama Macin kannettava tullaan myymään pelkästään tämän presiksen takia. Onhan Alilla tottakai oma lehmäkin ojassa Applen hallituksen puheenjohtajana, mutta ei voi muuta kuin nostaa hattua taidokkaalle presikselle. Osoittaa myös, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

4. Vilpittömyys
Vaikka Al Gore on poliitikko vaikka voissa paistaisi, eikä hänen motiivejaan voi muuta kuin toivoa välittyy dokumentissa kuva ihmisestä. Ehkä se on väärä kuva, mutta haluan ainakin uskoa siihen.

5. Aihe
Mainitsinko jo ilmastonmuutoksesta? Se on siis vakava ongelma.

Lisää ilmastonmuutoksesta, muun muassa kattavampi arvostelu elokuvasta:

http://climatedemos.wordpress.com/

No comments: