Wednesday, April 04, 2007

Made In Finland: Seiskahelmiä Suomesta


Kävin Stupido Shopissa aistimissa rokin tämän hetken tunnelmaa. Mukaan tarttui seuraavat uunituoreet kotimaiset seiskat. Suosittelen lämpimästi:

Sister Flo-Hyvinkää 7" (Fullsteam)

Eilen jo hehkuttamani kappale on tullut ulos vain sinkkuna. Todella kova. Yleensä en tällaisesta indienyyhkytyksestä lämpeä, mutta osui ja upposi tähän osoitteeseen nyt ihan täysillä. Herkkä biisi ja oikeasti kertsi kuulostaa aivan loistavalta. Toisen puolen kappale Mathematics ei ole läheskään yhtä hyvä.

Pets On Prozac-Moving Man/Born To Be Oscar Wilde (New Judas 7")

Se on taas A-puolen riemuvoitto. NatoRaven youtube-pätkästä tuttu Moving Man toimi myös hyvin CSS:n lämppärikeikalla sunnuntaina. Eihän tällainen taide-elektrokaan ole ihan meikäläisen yleisintä levylautasmatskua, mutta muutaman biisin toimii mainiosti. Bändin kitaristi Obi Blanche siis soittamassa tulevan pääsiäissunnuntain bileissä myös.

Kakka-Hätä 77- WTC Räjähtää (Combat Rock 7")


Talk about bang for the buck! Viiden euron huikeaan hintaan 7 rempseää punkrallia, rintamerkki ja vielä sanaliite kaupan päälle. Punk-aikakauteni on myös pitkällä menneisyydessä, mutta kyllähän tämän bändin aiheuttaman hypen ymmärtää. Kun heti ensimmäisestä kappaleesta "Kakkahätä 77 Go-Go" meno on seuraavanlaista ei voi kuin nostaa hattua:

Neljä tyhmää ja rumaa sälliä
Matkalla kohti pirun kovaa känniä
Ei osata soittaa, mut mitä vitun väliä, hä?
Me heitetään teidän naamoille mälliä!

Ei mitään turhaa tekotaidetta, vaikeita sanoja tai eksoottisia soittimia. Kolme sointua, tiukka asenne ja alatyylisen anarkiset sanoitukset ja saadaanmaailman parasta rokkimusiikkia. Muita helmiä levyllä on muun muassa Hyvää matkaa keskitysleirille, Tv-väkivaltaa ja Tää on sun helvetti, josta löytyy myös livetaltiointi netistä.

Ei voi muuta sanoa, että on lottovoitto syntyä Suomeen.

No comments: