Wednesday, September 12, 2007

Vuoden paskin tietokoneohjelma 2007

Tervetuloa toimistotyöläiset ja muut orjat vuosittaiseen paskin tietokoneohjelma -kilpailuun. Vuoden paskin tietokoneohjelma -palkinto annetaan tuotteelle, joka huonontaa ihmisen elämänlaatua ja paljon. Tänä vuonna palkinnon luovuttaa huonon käytettävyyden grand old man Lordi Vassos.

(hillittyjä aplodeja)

Hyvät naiset ja herrat. Ladies & playboys (vaivaantunutta naurua). On suuri kunnia jakaa tämä paskin tietokoneohjelma -palkinto, sillä olen itsekin aika paska jätkä. Tämän vuoden ehdokkaat ovat:

1. Windows Vista (vuoden tulokas)
2. Powerpoint (Väärinkäytetyin tietokoneohjelma 2006)
3. MS Word (Voittaja jo kymmenen vuotta putkeen)

Ja tässä vaiheessa haluaisimme kiittää päätukijaamme Applea.

Arvoisa raati kuvailee voittajaa seuraavin sanankääntein: Sitä on pakko käyttää ja koskaan se ei toimi hyvin. Yhtensopivuus niin vieraiden kuin omankin valmistajan välillä on täysin minimaalista. Aina kun se näyttää toimivan hetken aikaa niin suurempi katastrofi on kulman takana. On suuri kunnia toivottaa lavalla vuoden 2007 paskin tietokoneohjelma, jo ties kuinka monetta vuotta putkeen:

MS Word

(Raikuvat aplodit)

Lordi Vassos: Word, miltä nyt tuntuu?

MS Word: Hyvältä tuntuu. Tänä vuonna voitto oli todella hiuskarvan varassa. Jonkinlaista menestyskrapulaa oli selkeästi havaittavissa ja keskittymiseni oli hieman herpaantunut. Eräskin gradun tekijä sai täysin onnistuneesti kaikki kuvionsa liitettyä word-dokumenttiinsa. Tällaista lipsumista minulle ei ole käynyt moneen vuoteen.

Lordi Vassos: Tuntui kuitenkin, että otit jonkinlaista loppukiriä tässäkin tapauksessa?

MS Word: Kyllä maar. Tiesin, että olen vahvoilla kun päästään sisällysluettelon tekemiseen. Uuvutustaistelu ajoi gradun tekijän täysin hermoraunioksi. Heitin vielä sekaan muutaman bravuurini eli täysin irrationaalisesti pomppivat sisennykset ja tiesin, että voitto tulee taas olemaan minun.

Lordi Vassos: Tämän vuoden tyrmäystäsi on kehuttu alan piireissä?

MS Word: Kyllä. Tämä graduntekijä lähti vielä uhkarohkeasti tekemään listaa kuvioista (Table of figures). Arvasin, että hän haukkasi liian suuren palan. Onnistuin sekoittamaan pasmat niin mainiosti, että graduntekijä hävitti tuohduksissaan muutaman sivun itse tekstistäänkin. Viimeisimmän tiedon mukaan tämä henkilö kirjoittaa enää vain sulkakynällä pyöreässä huoneessa.

Lordi Vassos: Kiitoksia Word ja me palaamme katsomaan Britney Spearsin esiintymistä naapurigaalassa.

No comments: