Friday, October 02, 2009

Ricu Flair Heavy Rotation Vko 40


Aika nostalgista soundia pyörinyt tällä viikolla soittimessa:

1. Modern Soul Band: 5 Nach Halb 7
Saksalainen rytmimusiikki ei lähtökohtaisesti kuulosta konseptina houkuttelevalta. Poikkeuksena ennakko-oletuksiin on tämä todella päräyttävä ralli muutenkin mainiolta Modern Soul Bandin samannimiseltä vuonna 1976 ilmestyneeltä albumilta. Infernaalinen bassolinja!

2. The Phenomenal Handclap Band: 15 to 20

Loistavan tarttuva biisi (vokaalit tuovat mieleen CSS:n jotkut kappaleet), joka jää todellakin soimaan päähän. Erityiskiitosta mainiosta videosta ja kappaleen lopun urkuleikittelystä. Biisi saanut soittoa arvostetuilta deejiiltä ympäri maailman.

3. People Under The Stairs: Trippin At The Disco
People Under the Stairs - Trippin' At The Disco by OmRecords
Jos se ei ole hajalla, miksi korjata sitä? Tällä asenteella ja samalla 90-luvun räppiin pohjautuvalla menolla PUTS puksuttaa eteenpäin seitsemännen albuminsa julkaisun kynnyksellä. Tämä on ehkäpä tanssilattiaystävällisintä People Under The Stairsia mitä on, mutta kovinkaan suuresta uudistumisen halusta bändiä ei voi syyttää. Kappaleesta on myös Dj Dayn tyylikäs remix aikuiseen makuun. Mikäli torvikuvio kuulostaa tutulta, kyseessä on siis Double Exposuren Salsoul-klassikko Everyman, joka oli pari viikkoa sitten tällä samaisella soittolistalla.

4. The Grouch: Stuck
Kirjoitan juuri kolumnia tulevaan Basso-lehteen(onnea muuten vuoden laatulehti-palkinnosta!) indieräpin noususta ja tuhosta. Tämä on yksi kappaleita, joka on vanhentunut arvokkaasti. Tätä samaa ei voi todellakaan sanoa monesta muusta saman aikakauden biisistä tai artistista. Täytyy vieläkin nostaa hattua Grouchin kyvylle kiteyttää ihmisen monimutkaisia tuntoja yksinkertaiseen, mutta iskevään muotoon.

5. Suff Daddy: Look Off Suff
Suff Daddy - Look Of Suff by olski
Joskus musiikki on sen verran epäajankohtaista, että se alkaa olla jo trendikästä. Instrumentaali-hiphop on genre, joka ei sitten Dj Shadown loiston päivien jälkeen ole ollut erityisen muodikasta. Tosin aina aika ajoin genre nostaa päätään loistavilla levyillä. Suff Daddyn debyyttialbumi "Suff draft" ei aivan Entroducingin ja Donutsin tasolla yllä, mutta on tämän vuoden miellyttävimpiä kuuntelulevyjä ehdottomasti. Tämä Slum Village-remix (alunperin ilmestyi J-88-salanimellä) on vähän vanhemmalta Suff Daddyn seiskatuumaiselta. Suosittelen lämpimästi kaikkia herran tuotoksia.

Mukavaa viikonloppua taas kaikille!

No comments: