Monday, June 05, 2006

Blogit on perseestä

If you can´t beat em, join em.

Blogit ovat ehkä typerintä ajanvietettä, mitä ihmiset ovat viime aikoina keksineet. Jotkut nimeltämainitsemattomat henkilöt jopa dokumentoivat laihduttamistaan blogin sivuille. Ketä kiinnostaa kuinka monta kaloria on päivän aikana syöty?

Ei ketään.

Blogit antavat meille mahdollisuuden päästä toteuttamaan lapsuutemme unelmia päästä lukemaan toisten päiväkirjoja. Koska päiväkirjat ovat ihmisten henkilökohtaisia, olemme luoneet illuusion, että niissä on jotain todella mehevää tavaraa. Paskan marjat. Suuri osa päiväkirjoista on maailman tylsintä luettavaa (ja itsehän olen niitä lukenut vaikka kuinka paljon) ja harvinaisen huonosti kirjoitettuja.

Kun luemme blogeja odotamme sairaassa ja pervossa mielessämme lukevamme jotain herkullisia ja paljastavia sattumuksia ihmisten elämästä. Pettymyksemme huomaamme, että blogit ovat auttamattoman tylsiä eikä ihmisille oikeasti tapahdu mitään kiinnostavaa. Totuus ei todellakaan ole tarua ihmeellisempää.

Säälittävintä tässä kaikessa on kuitenkin se, että palaamme sen jumalattoman tylsän blogin pariin heti seuraavana päivänä uudestaan, koska olemme niin saamattomia, että katsomme mieluummin vaikka Baari-ohjelmaa kuin teemme mitään hyödyllistä . Sen takia kirjoitankin juuri nyt tätä enkä gradua. Olen heikko ihminen, onnekseni niin ovat muutkin.

Internetin ihmemaailma on mahdollistanut äänikanavan tylsille ja mitäänsanomattomille ihmisille. Blogin tekeminen on liian helppoa, tämänkin aivopierun tuottamiseen on kulunut noin viisi minuuttia. Mutta tämä on sitä informaatiovallankumousta: maailma täyttyy turhasta, tylsästä ja huonosti kirjoitetusta informaatiosta. Tieto on voimaa, saatana.

Blogeja kirjoittavat ihmiset, joilla on liikaa aikaa ja oikeaa elämää liian vähän. John Lennonia mukaillen:

"Life is something that happens, while you are writing blog"

Näin ollen pidemmittä puheitta kiinnostavaan sisältöön:

Top 5 Ruokatarvikkeet joita pitää olla aina kaapissa:

1. Omenamehu
2. Oltermanni
3. Ruispalat
4. Bisse
5. Vaniljajogurtti

Random video of the day

1 comment:

-Henri- said...

Sori, en kerinnyt lukee kun piti tehdä vatsalihasharjoituksia ja imeä selleriä.