Monday, June 12, 2006

Näät vain silminNyt se on alkanut.

Maailman isoin, upein ja tärkein urheilutapahtuma: Jalkapallon MM-kisat. Ihmiset, jotka eivät tajua seuraavan kuukauden hienoutta ja merkittävyyttä maailmanhistoriassa eivät ymmärrä elämästä mitään.

Koska vietin viikonlopun hiljentymisretriitillä mökillä, en ole päässyt vielä täysillä MM-kisahurmaan. Matseja olen ehtinyt katsoa vasta pari, mutta tarkoitus on pian päästä kolme matsia päivässä tahtiin. Nämä karkelot ovat vain neljä kertaa vuodessa, joten niiden eteen tulee nähdä hieman vaivaakin.

Kisojen sijoittuminen Saksaan tuo loistavat mahdollisuudet kisojen seuraamiseen. Ensimmäinen päivämatsi alkaa sopivasti työpäivän jälkeen neljän maissa. Tämä matsi esitetään vain digikanavalta, jolloin baariin tulee hyökätä heti työpäivän jälkeen. Minullahan ei ole digisovitinta.

Suosikkina Englanti, jota olen veikannut mestariksi. Toivossa on hyvä elää. Suurin järkytys tähän mennessä on ollut se, että perinteinen inhokkimaani Saksa pelaa oikeasti ihan nättiä peliä. En olisi koskaan uskonut sanovani tätä. Mihin maailma on menossa?

Futisblogien aatelia
New York Timesin aivan loistava MM-aiheinen blogi. Pelastaa maailman tylsimmänkin työpäivän.

Viikon levy:

Carita-Toinen Levy (EMI, 1974)

Carita Holmströmin toinen levy (ensimmäinen suomenkielellä) on mitä täydellisintä kesämusiikkia. Caritaa on jopa jossain yhteyksissä tituleerattu Suomen Joni Mitchelliksi ja hän vastaakin levyn kaikista sävellyksistä ja sovituksista. Sanoitukset on artistin lisäksi pakertanut Juice Leskinen. Muutenkin levyllä soittaa suomen 70-luvun soittajien kerma (mm. Reiska Laine, Esko Rossnell, Pekka Sarmanto). Siinä missä Caritan ensimmäinen levy on enemmän poppimeininkiä, voidaan tätä kakkoslevyä pitää lähestulkoon jazz-levynä.

Stadin yössä suhaaville Caritan levy saattaa olla tuttu muutaman vuoden takaiselta Wahoo!-klubin kokoelmalevyltä. Kyseiselle levylle päätynyt "Näät vain silmin" onkin ehkä levyn menevin biisi ja omaa jopa tanssilattiapotentiaalia (ainakin fiksulle tanssilattialle). Muita kohokohtia ovat bossanova-henkinen "Tiedän paikan armahan", herkkä "Oon aivan hiljaa" ja Rotary Connectionin mieleen tuova päätöskappale "Kuiskaan hyvän huomenen", jonka kohottavaan sanomaan on hyvä aloittaa viimeinen työviikko ennen kesälomaa:

Hyvän huomenen nyt ilmaan kuiskaan
On aamu nyt ja kohta on päivä uus
Ja valo sisään ikkunoista tulvii
Nyt rauha on ja nyt on ikuisuus

Unet, joita näin, ne vielä mieleeni jää
Mut niistä piittaa en. Ne häviää.

Voileipää teen ja nuolen veistä
Ja tulevaisuus riippuu meistä
aamu on nyt, missä päivä on?

Kokonaisuudessaan hyvä levy, joka soveltuu mainiosti varsinkin kesän sunnuntaiaamuihin. Alkuperäisen vinyylin hinta pyörii 20 euron paremmalla puolella. CD-muodossa on ilmestynyt vuonna 2004 levy "Jos tänään tuntis´huomisen", jossa on koottuna Caritan kaksi ensimmäistä levyä sekä bonusbiisejä, joiden joukossa myös Caritan Euroviisuedustuskappale "Älä mene pois".

Suosittelen.

No comments: