Monday, March 26, 2007

Google pilaa elämäni!

Googlella tulee uusia tuotteita nopeampaan tahtiin kuin ehdin pysyä perässä. Addiktoidun niistä jokaiseen ja olen koko ajan hakukonehirviön palveluiden parissa. Elämäni on pelkkää tietotekniikkaa ja vertaisverkkoja!

Päivät alkavat tietysti lukemalla uusimmat feedit Googlen personoidulla etusivulla. Tähän menee päivästä riippuen noin tunti. Kesäaikaan siirtyminen kuitenkin vaikutti, että tänään on ollut vähän käynnistämisvaikeuksia. Sitten iltaisin täytyy vielä tsekata suosikkifeedit Readerista. Juttelin juuri Samin kanssa, että menee kohtuuttoman paljon aikaa erilaisten feedien ja alan tapahtumien seurantaan. Loppujen lopuksi parhaat innovaatiot tulisivat kuitenkin, kun ei seuraisi niin intensiivisesti mitä markkinoinnin ja yhteisöllisten medioiden saralla tapahtuu ja lukisi sen sijaan vaikka Virginia Woolfia.

Ehdottamasti hyödyllisin uudemmista on ollut Google-docs. Helpottanut dokkareiden kirjoittamista ja brainstormausta, kun ihmiset ovat olleet eri paikoissa. PDF-konvertointi ei skulaa ihan niin kuin se voisi, mutta muuten mainio työkalu.

Täysin turha on ollut Google Patents. Olen viettänyt tunteja surfaillen ja lukien hämäriä patentteja (kuten vaikkapa Michael Jacksonin Moonwalk, eli "Method & Means for creating anti-gravity illusion)

Uusin suosikkini on ollut Google Analytics, jolla seuraan tämänkin blogin statistiikkaa. Hahaa, tiedän mistä te olette! Hämmentävää on esimerkiksi huomata mistä ihmiset löytävät tänne sivuille:

Top 5 hakusanaa, jolla ihmiset ovat löytäneet tänne

1. Pimp My Content
2. Tikuilla Syöminen (!)

3. Pitti rinki
4. Riku Vassinen (Sairasta, jengi googlaa mun nimeä)
5. Leijonan Parittelu (!)

Että tällaista. Olen hämmentynyt.

2 comments:

gianni said...

ota nyt viela google webmaster tools kayttoon niin oot todella geek

Sami Viitamäki said...

Älä vaivu masennukseen. Google nimittäin lanseeras just Google Notebookin. Voit kätevästi tallentaa hyviltä websivuilta leikkeleitä ja lainauksia, joita voit myöhemmin käyttää omina ideoinasi.

http://www.google.com/notebook/