Tuesday, March 06, 2007

Roskan yliannostus

On taas se aika vuodesta, kun iltapäivälehdet käyvät vajaakierroksilla. Kun maikkarilla pyörii niin "Tanssii tähtien kanssa" kuin "Idolskin" ei lööpeistä ole puutetta. Eilinen oli hyvä esimerkki. Molemmissa iltapäivälehdissä komeili Jani Sievisen kuuma tanssi. Aargh. Ketä kiinnostaa? Kuuman tanssin takia esimerkiksi erittäin oleellinen Britney-uutinen sai vain pienen maininnan.

Toisaalta lehden teko helpottuu. Lööppejä ei tarvitse kaivaa jostain luovuuden lähteiltä vaan voi ottaa valmiiksi saneltuja uutiskulmia maikkarin pr-toimistolta. Sitten jos tapahtuu jotain oikeasti uutisoitavaa, kuten tämänpäiväinen Kimmo Sasi-turma voi Sami Sarjula-jutun heivata pienemmälle. Ja kuka helvetti on Sami Sarjula?

Älkää käsittäkö väärin, arvostan roskaa suuresti. Vietän huomattavan osan vapaa-ajastani lukien roskajuttuja ja katsellen roskaelokuvia. Hyvän viihderoskan tekeminen vaatii kuitenkin enemmän taitoa kuin vain kykyä ammentaa Idols-kilpailijoiden taustasta. Kesäisin Suomen taidokkaimmat roskamaakarit pääsevät vauhtiin:

"Uroshirvi ui oluttehtaalle"
"Siili hyökkäsi jalkaan"
"Savusiika myrkytti pariskunnan"


Tällaiset otsikkohelmet vaativat todellista osaamista ja ymmärrystä taiteen hienoista yksityiskohdista.

Luin tänään uutta Imagea ja en päässyt tositv-jätöksiä karkuun siinäkään. Kauko Röyhkän haastattelussa paljastettiin, että Kaukoa oli pyydetty tanssi tähtien kanssa- ohjelmaan. Kauko oli kuitenkin kieltäytynyt, koska pelkäsi, että hänellä alkaa stondata.

Lopetan tällaisen roskan lukemisen ja keskityn vain laatudokumentteihin.

2 comments:

Anonymous said...

kaikissa otsikkohelmissä oli pääosassa eläin? should we be worried?

Ricu Flair said...

Ehkä. Mun sydämessä vaan on herkkä paikka noille "hauki hyökkäsi ihmisen kimppuun"-jutuille.

En myöskään löytänyt sitä "Anoppi vei rahat ja sulhanen jäi ilman lempeä"-otsikkoa mistään. Toi on klassisin. Muistaako kukaan miten toi meni sanatarkasti?

Tämä sopii uusimpaan postaukseen ja myös tähän roska-keskusteluun:

http://www.iltalehti.fi/viihde/200703065825524_vi.shtml

Anna mun kaikki kestää.