Monday, July 03, 2006

Riku Tokiossa Osa 1: Kakkatouhuja

Tämä on sitä teknologiaa!

Heti saavuttuani Nagoyaan oli ensimmäisen japanilaisen outouden todistamisen hetki. Rankan lentomatkan jälkeen säntäsin tyhjentämään itseäni lentokentän toilettitiloihin. Verrattuna suomalaisiin yleisiin vessoihin tilat olivat ensinnäkin yllättävän siistit. WC-pöntön reunat olivat myös lämmitetyt joten kelpasi päristellä kun kankut olivat lämmitetyt vierellä. Huipennus oli kuitenkin säästetty loppuun. Japanilaiset kun diggaavat kaikista elämää helpottavista elektronisista härveleistä oli hanurin pyyhkimisoperaatio täysin automatisoitu.

Pöntön reunalla oli erilaisia nappuloita joista sai valita röpöputkelleen normisuihkun, megasuihkun sekä naisille oli vielä bidet. Suihkun voimakkuutta pystyi tämän lisäksi vielä säätelemään ja takapuolisuihkuihin sai myös hierontaominaisuuden. Ettei pökäleen vääntö ja veden heitto menisi naisten puolella kuitenkaan ihan irstailuksi hierontatoimintoa ei kuitenkaan saa bidet-suihkuun. Suihkutusaluetta pystyi myös säätelemään edestakas, ettei isompikaan myyrä jätä jarrutusjälkiä valkoisiin boksereihin.

Kun suihkun vaikutuksesta bärssi on aivan märkä painetaan kuivausnappia, jolloin arbuusi saa lämpimän tuulahduksen. Häveliäisyyteen taipuvaisina japanilaiset insinöörit ovat myös asentaneet vessoihin nappeja joista sai vessan vetämisen äänen samalla kun vääntää jöötiä. Näin ei tarvitse hävetä vaikka takamuksesta kaikuisi tuomion pasuuna vaan vessahetki on täysin rauhoitettu äänekkäämmillekin perseaarioille.

Koska en ole tottunut juurikaan anukseeni sisääntulevaan trafiikkiin, huomasin omalle äynälleni soveltuvan normisuihkun erittäin mainiosti. Uteliaisuudesta kokeilin kerran megasuihkua täydellä teholla, joka lähenteli pesemisen sijasta enemmän suolihuuhtelua. Kokemusta en jää kaipaamaan, mutta peppusuihku muuten oli loistava keksintö. Paperia säästyy ja toilettiturneella voi lukea lehteä koko ajan. Hurraa japanilaiset innovaatiot!

Älkööt rakkaat blogin lukijani säikähtäkö, että tässä olivat reissun ainoat eritejutut, sillä palaamme tulevissa jaksoissa muun muassa mystiseen "kakkapukuun".

1 comment:

Anonymous said...

Kakkapuku... Mitä Suomi siinä menettikään. Revi vain haavoja auki. K