Monday, September 18, 2006

R & A Perjantai- Räppiä, murhia ja potkuja munillePerjantaina se sitten pärähti käyntiin. 22 elokuvan verran todellisuuspakoa, vähäisiä yöunia, tuskaisia työpäiviä, kymmeniä juustohampurilaisia, juoksemista elokuvateattereiden välillä, pettymyksiä, yllätyksiä ja istumahaavoja. Tämä on rakkautta ja tämä on anarkiaa. Seuraavien päivien aikana käyn läpi festivaalien saldoa. Tähän mennessä katsottu 10 elokuvaa ja hyvältä näyttää. Ensi viikon aikana käyn läpi leffoja ja arvostelen ne seuraavalla asteikolla:

KUUMA
TASKULÄMMIN
KYLMÄ

Katson joka päivä seuraavaan torstaihin asti kolme rainaa päivässä ja leffat tullaan arvostelemaan aina päivien mukaan. Nimeä klikkaamalla pääsee IMDB-arvosteluun. Ensimmäisenä päivänä lähdin elokuvamatkalle Madison Square Gardenista Japanin kautta Thaimaaseen.

Awesome; I Fuckin´Shot That!

Beastie Boysien konserttitaltiointi Madison Square Gardenilta on toteutettu bändille tyypilliseen tapaan epätyypillisesti. 50 fanille läimäistiin kamera käyntiin ja eikun nauha pyörimään. Tämän jälkeen ohjaaja Hörnblovér leikkasi nauhoista epilepsiaa aiheuttavan taltioinnin, jossa kuvakulma vaihtuu vikkelään ja tietokoneellakin on leikitty. Kamerat ovat kuitenkin olleet sen verran skägäisiä, että mistään kovin nautittavista visuaalisesta elämyksestä ei voida puhua. Idea oli mielenkiintoinen, mutta toimiakseen paremmin olisi se vaatinut muuta kuin Ben Stillerin joraamassa biisien tahtiin. Itse keikka on kuitenkin täyttä tykitystä. Mixmaster Mike vääntää todella pieteetillä taustat heittäen väliin uusimpia hiphophittejä ja jos ensimmäisen kolmen biisin joukossa on kaksi suurinta beastie-suosikkiani Sure Shot & Root Down ei homma voi mennä vikaan. Beastareiden yhteispeli toimii mainiosti ja huumoriakaan ei ole unohdettu. Väliaikabändinä kun toimivat herrat itse. Vierailun tekee myös hiphoplegenda Doug E. Fresh.

TASKULÄMMIN (tosin kuuma keikka)

Reincarnation

Tyypillistä r&a-menoa, japanilainen kauhurulla alkaa pyöriä ja siinä ei ole tekstejä. Osa lähtee lätkimään, mutta muutama urhea sissi (including me) jää tsekkaamaan rainaa. Valinta oli luultavasti oikea, sillä elokuvan loput näytökset oli ainakin seuraavalta viikolta peruttu. Kyseessä on myös klassinen kauhuelokuva, jossa ei dialogilla pelleillä. Oleellista ovat kulman takaa pölähtävät murhaajat ja piinaavat takaa-ajot. Juonesta tajusin sen verran, että pahan massamurhaajan henki reinkarnoituu johonkin naiseen jonka seurauksena alkavat hillittömät hurmekarkelot. Tokion reissusta huolimatta osa juonikäänteistä meni hilusti ohi. Itse kauhuosuudet tosin oli väännetty sellaisella taidolla, että säpsähtelin kauhusta muutamaan otteeseen todella antaumuksella. Tosin tällaisen hermoheikon säikyttely ei vaadi kovinkaan paljoa. Hermusen vanhojen keskusteluohjelmien näyttäminen yleensä riittää aiheuttamaan painajaisia.

TASKULÄMMIN (juonen arvailu verotti tunnelmaa)

Chai Lai: Dangerous Flowers

Thaimaalainen versio Charlien Enkeleistä on hauskempi, seksikkäämpi ja väkivaltaisempi kuin esikuvansa. Täysin camp-hengellä duunattu parodia on myös erittäin viihdyttävä. Kolmen uskomattomaan kuuman ja kahden ei-niin kuuman agenttimisun edesottamuksissa ei potkuja munille säästetä. Elokuva on selkeästi suunnattu miesväelle, sen verran antaumuksella vakoojakissojen keuhkoja ja uumaa kuvataan. Juonta ei ole päästy pilaamaan hyvää rämistelyä ja lukuunottamatta paria vähän tylsempää toimintajaksoa elokuva pitää otteessaan koko vajaan parituntisen. Huippuhetkiä ovat pyyhkeet päällä suoritettu taistelu hierontalaitoksessa sekä kohtaus, jossa Chai Lain enkelit ottavat käyttöön tankin. Viholliset ovat myös hillittömiä kun estradille marssii ylipainoista ristiinpukeutujaa, mustaa bodaria ja kierosilmäistä tarkka-ampujaa. Muutaman minuutin olisin napsaissut pois, mutta muuten aivan vuoden 2005 R&A-helmen D.E.B.S:in tasoa.

KUUMA (Voivatko alusvaatteisillaan taistelevat naisagentit olla mitään muuta?)

Jatkuu...

No comments: