Wednesday, September 27, 2006

Typeriä sananlaskuja Pt.1

Suomen kieli on täynnä toinen toistaan idioottimaisempia sananparsia, fraaseja, elämänohjeita ja muita verbaalipökäleitä. Näitä tyhmyyksiä levittelevät ihan mukamas järjissäänkin olevat ihmiset, vaikka eihän suurimmassa osassa sananlaskuja ole mitään järkeä. Vai mitä sanotte seuraavista?:

Paha saa aina palkkansa.

Ilmeisesti hyvät eivät aina sitten saa palkkaansa. Jos firma menee konkurssiin, pahat saavat siis ensin palkan ja hyvät jos rahaa jää. Onko firmoissa olemassa pahojen palkkarahasto, josta pahojen palkat maksetaan, vaikkei enää olisi rahaa? En ymmärrä.

Totuus on tarua ihmeellisempää.

Vitut on. Tänään kävin töissä, söin, nukuin ja luin kirjaa. Se oli totta. Lukemani kirja taas oli tarua, jossa oli velhoja, mörköjä ja muita satuolentoja taistelemassa maailman pelastamisen puolesta. Kumpi on ihmeellisempää?

Makuasioista ei sovi kiistellä.

Totta, ihmisten makuaistit ovat hyvin erilaisia. Sen takia ei olekaan mitään järkeä kiistellä siitä miltä Justin Timberlaken uusi levy maistuu. Järkevämpää on kiistellä siitä onko se hyvä. Se on mielipideasia.

Parempi pyy pivossa kuin kymmenen oksalla.

Kuka idiootti haluaa pitää pyitä taskussaan? Sehän vain räpyttelisi siellä ja paskantaisi takin likaiseksi. Pyyt pysykööt oksillaan.

Tänään on loppuelämäsi ensimmäinen päivä.

Mikäs eilinen oli? Alkuelämäsi viimeinen päivä? Entäs huominen? Loppuelämäsi toinen päivä? Mitä väliä?

Älä syö omasta kuormasta.

Kenen kuormasta sitten pitäisi syödä? Tämähän neuvo kannustaa varastamiseen. Eihän sitä edes tiedä mitä toisten kuormat sisältää. Parhaitenhan sitä oman kuormansa tuntee.

Yrittänyttä ei laiteta.

Pitäisikö tämän muka kannustaa yrittämiseen? Tarkoittaako tämä sitä, että yrittänyt laittaa itse? Vai, että se joka ei yritä sitä laitetaan? Jos yrittänyttä ei laiteta, sitä ei ilmeisesti myöskään panna.

Tärkeintä ei ole voitto, vaan hyvä yritys.

Häh? Eihän yrittänyttä edes laiteta.

Tee toisille niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.

Entäs masokistit?

Näitä on vielä paljon lisää. Ristiretki typeriä lauseita vastaan on alkanut.

No comments: