Monday, January 29, 2007

Syö-Juo-Helsinki

Syöminen on elämän suurimpia iloja. Sen huomaa varsinkin kun tajuaa olevansa vielä toimistolla, istuu selän tappavassa asennossa ja tajuaa ettei ole syönyt viiteen tuntiin. Huonoa lounasta tulee syötyä liian usein. Senpä takia haluan nostaa esiin ne parhaat paikat syödä lounasta, joissa en ole pettynyt. Lisäksi pakko mehustaa yhtä viinibaaria, sillä eihän ihminen elä vain leivästä.

Viisi hyvää lounasruokapaikkaa+yksi viinibaari:

1. La Place

Pressossakin reitatussa ranskalaisessa ravintolassa ei haittaa yhtään maksaa pari euroa hintavampaa lounasta. Paikassa on vain yksi iso pöytä sekä muutama ikkunapöytä. Tilanahtaus onkin ainoa ongelma sillä ruoka lähentelee enemmänkin Fine Dining-osastoa kuin peruslounasmättölää.

2. Café Trocadero

Uudenmaankadulla sijaitseva lounaskahvila jää aivan turhaan vastapäätä olevan Bar9:n varjoon asiakastrafiikin määrässä. Lounas on hintansa arvoinen pelkästään loistavan salaattipöydän ansiosta.

3. Gran Delicato Café

Lounas ja aamiainen tuntuvat usein sekoittuvan, joten tämä herkkukaupan yhteydessä toimiva kahvila toimii niin aamupalavereille kuin myöhäisemmillekin tapaamisille. Loistavat Ciabatat.

4. Sea Horse

Laivurinkadulla työskentelevän yleisin lounasvalinta. Suomalainen klassikkoinstituutio. Ei konstailua. Koskaan ei ole jäänyt huono mieli. Hilpeä paikka myös iltaisin.

5. Four Seasons Salads

Stadin paras Lasagne. Eikä edes kysymysmerkillä.

+6. Foxy Wine House
Akateemisen gastronomiseuran mottohan on, että lounas ilman alkoholia on vain ilmansuunta. Luultavasti tämän hetken ainoa viinibaari, jossa saa viinejä senteittäin. Hyviä viinejä ja persoonalliset viinikuvailut. Viime viikolla käyty kaksi kertaa ja todettu hyväksi. Moitin vain Ikea-henkistä kalustusta ja siitä johtuvaa idyllisyyden puutetta.

Yhteistä kaikille näistä paikoista lukuunottamatta Sikalaa on pieni koko sekä loistava palvelu. Varaudu ettei paikkoja välttämättä ole ruuhka-aikaan. Jokaiseen näistä paikoista kannattaa kuitenkin jopa odottaa sen paikan vapautumista. Ruokailu on elämän tärkeitä iloja, eikä vain nälän tyydyttämistä.

Oheiseen kommenttiosioon mieluusti voisi pistää suosituksia missä kannattaa syödä blinejä, sillä itse olen altistunut vain Lasipalatsin intensiiviselle Blinipropagandalle. Miksei kukaan ravintola ole ottanut Helsingin bliniherttuasmanttelia? Olen ymmälläni missä kannattaisi blinihimoa helpottaa.

2 comments:

Eero said...

Vai että Pressossakin? Ei se nyt mikään raamattu ole, vaikka ihan mielenkiintoista ruokahifistelyä varsin ankean ja elitistisen höpö-höpö -materiaalin välistä löytyykin.
Hyvät vinkit silti!

Johanna said...

Moi! Weeruskan bliniviikot ehti valitettavasti jo loppua sunnuntaina, mutta Lasipalatsin "syö niin paljon blinejä kuin jaksat"-konsepti on kyllä ihan jees. Lehtovaara taitaa olla toinen klassikko.