Monday, January 15, 2007

Timbaland varkaisilla?


Tän hetken eräs kuumimmista tuottajakurkoista Timbaland (My Love,Promiscious) on ehkä kähveltänyt biisin melodian suomalaisen demoscene-artistin biisistä. Ohessa videokuvattua salaliittoteoriaa:

Timbaland vs. Janne Suni


Biisit on toki samantyylisiä, mutta tuskin tästä seuraamuksia Timbalandille tulee. Melodia on kuitenkin soitettu hieman eri tavalla.Bisnesmielessä Timbalandille voi nostaa hattua alla olevasta "uniikit soittoäänet"-tempauksesta. Rahat pois monesta eri lähteestä:

Timbalandin varkausepisodi part 2

Seuraamme mielenkiinnolla asian kehittymistä.

3 comments:

Anonymous said...

"Biisit on toki samantyylisiä, mutta tuskin tästä seuraamuksia Timbalandille tulee. Melodia on kuitenkin soitettu hieman eri tavalla"

Ööö? Sunin kappale soi aivan muokkaamattomana kyseisen teoksen taustalla, käytännössä vain rummut ja laulu on lisätty päälle. Kukaan ei siis varmasti ole "soittanut mitään eri tavalla". Huonompikuuloinenkin kaveri kuulee aivan selvästi tuon hyvin helposti tunnistettavan Commodore 64-lirputtelun tuon Nellyn veisun taustalla. Sinkulla on myös versio biisistä jossa soi tuo pelkkä suomalaisen hepun veisu pari minuuttia sellaisenaan vain lisättyjen rumpujen kera eikä siinä ole mitään mikä jäisi tulkinnan varaan.

Soittoääniversio on käytännössä tuo viimeksi mainittu.

Ricu Flair said...

Asian saamaa mediajulkisuutta seurataan täällä:

http://www.pelulamu.net/timbaland/

Anonymous said...

Itte ainaki oon ruvennu boikotoimaan tollasta mulkkua, joka rippaa toisen biisej, eikä ees anna tunnustusta alkuperääsen biisin tekijälle.