Monday, January 22, 2007

Ysärin helmiä ja sikoja

Youtube pelastaa taas unettoman yön:

Teini-ikäni 90-luvulla eläneenä eräs kovimmista jutuista oli Jyrki. Pienen syrjäkylän kovin juhlaviikonloppu oli kun Jyrki Electric Circus saapui kaupunkiin. Meno oli kova, selviämisasemalle oli tunkua. Bileet järjestettiin urheiluhallissa, joten katsomon alla sitten pussailtiin salaa.

Oi niitä aikoja.

Jyrki vaikutti muutenkin vahvasti elämään. Ahkerana koululaisena läksyjen teon lomassa tsekkasin Jyrkiä telkkarista. Muistaakseni sieltä tuli välillä jotain hyvääkin. Aika tosin kultaa muistot.

Jyrki-pätkiä löytyy myös Youtuben ihanasta maailmasta. Seuraavassa allekirjoittaneen käsinvalitut "helmet":

HYVÄT

Rasmus: Funky Jam
Vauhti korvaa virheet. Vaikka Laurin laulusta ei pysty mitenkään sanomaan mitä kieltä se on (jos on edes mitään) niin kyllä tämä alkuaikojen RHCP-kopiointi toimi paremmin kuin tämän hetken wannabegoottisynkistely. Hymyilkää jätkät välillä.

Michael Monroe: If The World Don´t Want Me
Makkonen on Suomen kovin rock-kukko selkeällä erolla nuorempiin keekoilijoihin. En ole herralta nähnyt koskaan vaisua esitystä. Vaikka biisit ja laulutaidot ovat parhaimmillaankin keskinkertaista ei voi muuta kuin nostaa hattua antaumukselle ja energialle, joka Monroesta puhkuu.

Alivaltiosihteeri: Tampereelle
Tuttuja naamoja talousuutisista ja muista viiden pennin visailuista. Alivaltiosihteerin radio-ohjelma oli kova juttu nuorempana, mahtaakohan enää pyöriä? Tässä herrat coveroivat blogin kirjoittajan karaoke-suosikkia Highway To Helliä akustisesti. Pukinkonttimateriaalia.

PAHAT

@Tak: Pizza Boy
VOI HELVETTI MITÄ PASKAA! Olin unohtanut tällaisen biisin olemassaolon ja syystä. Bändillä on pilottirotsit päällä. Ihme, ettei suomimusiikkia mennyt vielä armon vuonna 98 juurikaan ulkomaille.

2000-luvulla. Tätä musiikkiydinjätettä käytetään kidutusvälineenä sota-alueilla.

Aikakone: Anna Mun Bailaa
Aikakone: Matkustanut Oon
Sani, Maki ja ne kaksi muuta tyyppiä, joiden nimeä ei kukaan enää muista, ovat ysärin ruumiillistuma. Maitotölkistä reväistyt sanoitukset, aivovauriota aiheuttavat taustat sekä todella könö playback-työskentely luovat kokonaisuuden, jonka jälkeen tekee mieli tukehduttaa itsensä muovipussilla.

RUMAT

Eläkeläiset: Humppa
Tämä humppapumppu on varmasti eräs Suomen parhaita pelkällä alkoholilla toimivia bändejä (Kotiteollisuuden tullessa hyvänä kakkosena). Jotta tästä saisi totaalinautinnon, pitäisi kumota vähintään yksi pullo jallua. Orkesterin huippuunsa hiottu ulkomuoto tuo erehdyttävästi mieleen Nasse-Sedän.

Popeda: Kuulat sekaisin
Tässä ei enää yksi jallupullo auta, tästä voi nauttia vain suomalainen mies saunan jälkeen passiivisagressiivisessa sekakäyttötilassa, jossa ainoat asiat, jotka elämässä herkistävät ovat Finlandia-hymni ja Finlandia-vodka.

Muutenkin on edesvastuutonta näyttää nuortenohjelmassa omien vanhempien ikäisiä rumia äijänköriläitä laulamassa taskubiljardista. Eikö Jyrkin legendaarinen juontaja Pizza Pekkarinen ollut jo ihan tarpeeksi?

1 comment:

Seireenit said...

Aiheeseen mitenkään liittymättä, haluamme täten ilmoittaa, että mekin löydymme nykyisin blogien valtamerestä. Odysseusta '06 luonnollisesti kunnioitetaan maininnalla linkkilistassamme <3