Wednesday, July 18, 2007

Rikun Kesämatkaraportti osa 10: Metelkova by night


Ljubljanan mielenkiintoisimpia alueita on Metelkova. Alue on vähän kuin Makasiinit, ilman minkäänlaista säätelyä. Mestoille kokoontuu paikallista taideporukkaa, muusikkoja sekä muita hörhöjä.


Paikallinen tietolähteemme kertoi, että Metelkovan alue on alkanut ränsistyä ja erilaiset lieveilmiöt ovat nostaneet päätään kulttuurin tieltä. Uusia kulttuurin keskittymiä on alkanut rakentua kaupungin laitamille. Yöllä Metelkovassa olikin kaikenlaista hiihtäjää totaalisessa pöllyssä. Agressiivista tai uhkaavaa meininki ei kuitenkaan ollut, jengi oli vaan totaalisen kujalla.


Hostellimme sijaitsi aivan Metelkovan ytimessä. Hostel Celica on entisen vankilan paikalle tehty hostel. Mestoilla järjestettiin myös kiertokäyntejä selleihin. Olen yöpynyt aika monessa Hostellissa, mutta Celica on varmasti yksi miellyttävimmistä. Siisti, viihtyisä, mutta sopivalla tavalla särmikkyyttä kuitenkin mukana. Oma huone oli kahdelle 20 euroa yö sisältäen aamiaisen. This shit was bargain.


Olen varmasti ennenkin marmattanut tästä, mutta en kestä hostellihengaajia. Onko mitään väsyneempää kuin lähteä Hostellin organisoimalle pubikierrokselle tai viettää koko aika hostellissa? Celicassa oli muutama tyyppi, jonka en nähnyt kertaakaan poistuvan hostellista. Mitä järkeä tulla ulkomaille, jos on vain neljän seinän sisälle? Varsinkin kun olisi tarvinnut kävellä noin 10 metriä niin olisi voinut seurata hilpeiden sekakäyttäjien örvellystä. Ilmaiseksi!

Suurin osa jengistä hengasi ulkona, soitteli kitaraa, juopotteli ja sekoili ympäriinsä. Sisällä baareissa meininki oli myös aivan älytön. Kaikki Metelkovan baarit ovat tietysti laittomia. Baarista sai eurolla bisseä, joka oli varmaan pöllitty lähikaupasta. Jengi bailasi kuin olisi maailmanloppu, ja oli vasta torstai. Dj soitti varmaan koko LCD Soundsystemin uuden levyn läpi, North American Scum pääsi todella oikeuksiinsa. Alta voi myös tsekata ehkä häiriintyneimpiä visuja ever.Jatkuu...

No comments: