Friday, July 13, 2007

Rikun Kesämatkaraportti osa 3: Portorož

Vaikka ensimmäiset päivät olivatkin aika täyteen pakattuja, ehdimme silti tutustua Portorozin yöelämään. Kaupunki on siis Slovenian virallinen turisti-ja biletyskaupunki noin parin tunnin bussimatkan päässä Ljubljanasta.

Koulujen lomien alun huomasi jo sukelluskoulun heppujen ohjeistuksissa:

"If you´re guys are single, make sure the girls you are hitting on, are over 16"

Just.

Itse baareissa raikasi itäeurooppalaiseen malliin hyvin pitkälti house & techno. Hiphop-meininki näytti olevan kokonaisuudessaan enemmän teinien juttu. Ykkösmenomestat olivat Circus sekä Heineken bar (sic!). Juominen baareissa oli halpaa. Kalleimmillaan bisse oli paikassa kuin paikassa 2 euron hujakoilla.

Näiden lisäksi kävimme todella makeassa drinkkibaarissa, jossa jengi makoili divaaneilla särpien drinkkejä. Drinkkilista oli kattava, mutta ainakin oma valintamme oli aikamoinen häräntappoase. Adios motherfuckers-juoma sisälsi kuutta eri viinaa ja eipä juuri muuta. Drinkit olivat paikalliseen hintatasoon nähden kalliita (5-6 euroa), mutta Suomen 20 euron Long Island Iced tea-ryöstöihin verrattuna suorastaan sijoituksia.

Adios motherfuckers!

Slovenian ruokamestoissa taasen näkyi Italian läheisyys. Ensimmäisenä iltana luotettiin pizzaan:

Reissun ensimmäinen, muttei viimeinen Quattro Formaggio

Slovenialainen viini: helppo,pirskahteleva, viekotteleva, leikkisä=halpa käyttöviini

Koskaan eivät ole sipulirenkaat maistuneet näin hyvältä. Aamuyhdeksästä iltakymmeneen sukeltamassa ja oppitunneilla ilman yhtään ruokaa. Kello 24 texmex maistui taivaalliselta.

Syöminen oli myös halpaa. Täysipainoisen aterian (alkuruoka, pääruoka, ruokajuomat, kahvi+konjakki) sai lähes aina alle 20 euroon. Ruokakokemukset kaikin puolin reissulla hyviä, niitä lisää tulevissa postauksissa.

Jälleen kerran tuli myös todistettua, että reissuilla kannattaa yleensä säätää kämppä jos vain mahdollista. Kolme ensimmäistä yötä nukuttiin 3 huoneen hyvin varustellussa asunnossa kukkulan laella. Näkymät olivat mahtavat ja paikan ylellisyyksiin kuului musiikkikanava Vivan lisäksi myös uima-allas. Hinta oli paha 20 €/yö henkilöltä.

Ainoa nihkeä puoli oli paikallinen kerrassaan hilpeä asuntojen numerointisysteemi. Asuntomme numero oli neljä, jota ennen oli kuitenkin peräkkäin numerot 1, 10 ja 7. Tämän seurauksena kukaan taksi ei koskaan löytänyt mestoille. Tästä syystä käveltiin pariin otteeseen mutkaisia vuoristoteitä väistellen lepakoita. Paluumatkoilla saimme pikaopin slovenian kieleen, kun neuvoimme paikallisia taksikuskeja oikealle ja vasemmalle sloveniaksi.

Näkymää kämpiltä

Hyvän näkymän miinuspuolet: Jouduttiin turvautumaan liftiin


Portorozin hyviä puolia on sen mainio sijainti. Pelimestoilta karauttaa nopeasti paikallisiin kaupunkeihin Piraniin ja Izolaan tai vaihtoehtoisesti Italiaan. Toisena iltana päätimmekin mennä sekoilemaan Izolaan Slovenian isoimmalle klubille, joka vetää vaatimattomat 4000 henkeä.

Jatkuu...

No comments: