Thursday, July 19, 2007

Varo mitä videoit!

Matkaraportit ovat tältä päivältä hyllyllä, sillä oheinen otsikko sai aamukahvit väärään kurkkuun:

"15-vuotias syytteeseen opettajan lauluvideosta YouTubessa"


Ihmisten rienaaminen ei tietystikään ole mukavaa, mutta eiköhän tässä olla ammuttu aika pahasti yli? Ensinnäkin tilaisuus, josta video oli kuvattu oli koulun vappujuhla, eli lähes julkinen tilaisuus. Opettaja on tasan tarkkaan tiennyt laulutaitojensa vajavuuden. Jos haluaa kokeilla rajojaan ja epäonnistuu, pitäisi kestää myös jälkikäteinen arvostelu. Opettaja olisi voinut ottaa videon kasvattavana kokemuksena ja kehittää sitä laulutaitoaan.

Video oli otsikoitu "Karaoke of the mental hospital", mikä mielestäni kuvaa enemmänkin valistunutta huumorintajua. Aikoinaan jos meidän yläasteellamme Hyvinkäällä joku olisi osannut kirjoittaa englanniksi jotain tuollaista, niin opiskelija olisi mitä luultavimmin saanut stipendin. Luultavasti videoon olisi kirjoitettu "Läski ja ruma lesbolehtorimme haisee".

En ole nähnyt videota, joten pystyn vain arvailemaan, että kyseisen lehtorin lauluesitys on ollut aika paska. Varsinkin jos yhtymäkohdat karaokeen mielisairaalassa on löydettävissä ja siitä noin mieli pahoitetaan. Jos vetää huonoa keikkaa, niin pitäisi varautua siihen, että se kuvataan. Itse varautuisin nykypäivän yläasteelle menoon vähintään luotiliiveillä.

”Syytteen nostamiseen on lähinnä kaksi perustetta. Tekotapa on kohtuullisen uusi ja toiseksi yleinen etu vaatii tapaukseen normaalia enemmän tuomioistuimen kannanottoa”

Mikä tarkoittaa, että tuomioistuimella ei ole pienintäkään aavistusta siitä mikä YouTube on. Ehkä tässä halutaan tehdä jotain varoittavaa esimerkkiä.

Oppilas oli pyytänyt opettajalta anteeksi, mutta lehtori ei anteeksipyyntöä ottanut vastaan. Mielestäni tämä rapauttaa ihmisten käytöstapoja enemmän kuin, että pikkunaskalit pistävät youtubeen opettajien lauluharjoituksia. Ainakin minulle on opetettu, että anteeksipyyntö on pyhä ja se sanotaan vain kun sitä tarkoitetaan. Ilmeisesti halu käräjöimään lehtorilla on niin kova. On huolestuttavaa jos aikuiset ihmiset eivät pysty hoitamaan asioitaan ala-ikäisten kanssa ilman oikeuden väliintuloa. Youtube-pätkät ovat nykypäivän vessakirjoituksia. Entisaikaan olisi pistetty poika siivoamaan sotkut ja sen jälkeen pesty suu saippualla.

Tällä kirjoituksella en halua vaientaa sitä tosiasiaa, että nykypäivän kamerakännyköiden täyttämässä Suomessa yksityisyydensuoja on vähintäänkin monivivahteinen asia. Oheinen sekoileva taksi-asiakas on nettikeskustelujen mukaan myös opettaja. Katsojiakin on jo yli 50 000, kun lieksalaispojan syytteeseen johtaneella videolla vain 650 katsojaa.

2 comments:

Anonymous said...

Et ole nähnyt videota. Eh... okei. Otat silti mielelläsi kantaa.

Kirjoitelmasi osoittaa aika heikkoa kirjoittelu- ja arvostelukykyä.

Tämä on ehkä paskin blogi, johon olen törmännyt. Kommentti tuskin haittaa sinua, koska ymmärrät, että verkossa saa arvostella - vaikka näin anonyymisti, eikö niin?

Ja sinä olet vielä laittanut näitä tekeleitäsi tänne ihan vapaaehtoisesti...

Voi aikoja, voi tapoja.

Anonymous said...

Musta taas tää oli yksi parhaista kirjoituksista pitkään aikaan täällä.Rikun pitäisi enemmänkin provosoitua ja kirjoittaa oheisenlaisia mielipidekirjoituksia.Vanhat punakynät tulee mieleen.Nopeita purkauksia joissa mutkat on vedetty suoriksi ja päätarkoituksena onkin vain ärsyttää.Ehkä taustalta saattaa löytää jotain syvempääkin ajatusta.