Wednesday, May 30, 2007

Flown ohjelma julki

Tässä esiintyjälista

Ei aivan räjäyttänyt omaa tajuntaa tämän vuoden line-up, mutta toisaalta ilmeisesti lisäbuukkauksia on tulossa. Indiepuolella on tullut kyllä selkeää petrausta viime vuoteen.

Yksi kysymys pyörii kuitenkin mielessäni: missä festareiden hiphop? Olihan viime vuoden festareiden paras keikka ehdottomasti Edanin veto Kuudennella Linjalla. Kyllähän tänne täytyy tulla mestoille, joten ohessa omat valinnat ja kysymysmerkit.

Festareiden lainalaisuuksiin kuitenkin kuuluu, että siellä on pari todella kovaa yllättäjää ja pari pettymystä. Tämä on siis vielä täyttä spekulaatiota. Varsinkin kun en osasta bändeistä tiedä yhtään mitään.

Rikun valinnat:

!!!
En ole livenä nähnyt, mutta uusin levy ja sinkut ovat vakuuttaneet. Mistään uudesta trendibändistä ei ole kuitenkaan kyse, jäbät ovat veivanneet jo 10 vuotta.


Architecture in Helsinki

Ehkä festareiden esiintyjistä paras bändin nimi. Tämä aussikombo tekee taidepoppia, johon livenä sekoitetaan niin tuubaa kuin kellopeliäkin. Nämä faktat kähvelsin täysin Flown nettisivuilta. Itse ihastuin orkesterin "Do The Whirlwind"-videoon indiediskohuumassani.


Gilles Peterson

Ei ehkä se kuumin bloghouse-seratosuperstaratiskijukka tällä hetkellä, mutta ei ole ainakaan itseäni ole koskaan pettänyt. Herran keikka Jazzanovan klubilla Berliinissä on jäänyt mieleen eräänä parhaista dj-keikoista koskaan. Gilles aloitti kunnon junkkatykityksellä, josta hidasti meiningin Lou Reedin Walk On The Wildsidella. Bileet olivat aivan mahtavat ja herra Petersonin tyylitajua en ole käynyt kyseisen illan jälkeen koskaan kiistämään.Simian Mobile Disco
Tätä ei ollut esiintyjälistassa, mutta Flown etusivuilla oli. Pakko laittaa ihan makeiden videon takia odotuslistan kärkisijoille.


Bebel Gilberto
Astrudin tyttären levyt soljahtavat välillä liiankin pliisuilun ja hiotun äänimaton puolelle. Sunnuntaipäivään kuitenkin uskon, että Gilberton musa sopii kuin


Jenny Wilson

Bebel & Jenny taistelee sitten sunnuntain kuningattaren tittelistä. Oheinen video oli yksi Radio Helsingin luukutetuimpia viime vuonna ja silminnäkijähavainnot edellisestä keikasta Tavastialla ovat olleet vain ja ainoastaan ylistäviä. Upea video myös.

Kysymysmerkit:


CocoRosie
En ole koskaan kuullutkaan, mutta tyypit näyttävät vakuuttavilta.

Terry Callier

Miehen "What Colour Is Love" on eräs suosikkilevyistäni, mutta onhan äijä jo aika vanha. Oheinen tuore versio "You´re going to miss your Candymanista" ei täysin vakuuta. Olen ikärasisti, myönnän. Toisaalta Terry ei ole jämähtänyt vanhoilla hiteillään pörötteleväksi soul-reliikiksi vaan tehnyt ihan "uuttakin" musiikkia muun muassa 4Heron kanssa.


ESG

En mä edes tiennyt, että tää bändi on edes toiminnassa. Kulttibändi kaikin puolin, mutta nääkin on vanhoja ja näillä on bändissä omia tyttäriä. Suhtaudun nepotismiin aina jonkinasteisella varauksella.


Sebastian Telliér

Onhan tää hittibiisi todella kaunis ja soveltuu. Saako se lisäpontta livenä jää nähtäväksi.

Carl Craig

Onhan tää teknolegenda, mutta en mä tiedä diggaanko mä teknosta niin paljon. Toisaalta se on varmaan hyvä merkki, että tiedän nimen. Tai ehkä voisin olla hiljaa musiikkigenreistä, joista en tiedä mitään ja lopettaa tän spekuloinnin tältä päivältä.

Quiet Village
Gerry Rooney

Ketä nää on? Baleaarista kamaa oli ainakin Quiet Village. Gerry Rooney on näköjään Dj Harveyn kaveri ja Black Cock-levy-yhtiön. Hmmm.

Suomalaisten line-upissa ei yllätyksiä mihinkään suuntaan. Taattua laatua hyvässä ja pahassa.

Eli festarit 17-19.8.2007. Kolmen päivän liput oli 70 juroa.

1 comment:

Simo said...

Uuuuuuu!
<3 <3 <3
Bebel & Gilles