Thursday, May 31, 2007

Spaddua huuleen!


"Minun puolestani saa tupakoida missä tahansa. Yleensä ravintolassa hakeudun tupakoitsijoiden pöytiin, nimittäin siellä haisee vaan tupakka, joka on miellyttävää ja muualla haisee hiki ja viina ja virta, pissa. Ihmisten ulosteet! Tupakkapuolella haisee vain tupakka."
-Jörn Donner (Nyt 21/2007)

Huomenna astuu voimaan sitten uusi tupakkalaki, joka kieltää ravintolatupruttelun. Osassa baareissa tosin on ne kahden vuoden siirtymäluvat, että voi röpötellä jos syöpäkääryle maistuu. En ole koskaan polttanut, joten uusi laki on itselleni se ja sama. Ihan mukavaa, että vaatteet eivät haise soittokeikojen jälkeen röökille. Ehkä ne sitten haisevat virtsalle (vrt. Jörn Donnerin kommentti). Se ei ole välttämättä niin mukavaa.

Eniten kuitenkin ärsyttävät baaritupakoitsijat, jotka iloitsevat uudesta laista: "Nyt saan vihdoin lopettaa". Aikamoista mielen heikkoutta mielestäni, jos tarvitsee lain kiellon ennen kuin pystyy lopettamaan satunnaisen tupruttelun jos ei muuten polta.

Tupakoinnin vastainen kampanja alkaa kääntyä itseään vastaan. Itse olen ollut hyvin tupakointikielteinen aina, mutta täytyy myöntää, että olen alkanut viime aikoina tuntea jonkinasteista sympatiaa tupruttelijoita kohtaan. Tupakoitsijat häiritsevät kuitenkin elämääni vähemmän kuin vastuuttomat koiran ulkoiluttajat. En ole silti kieltämässä koirien omistamista, ulkoiluttamista tai edes kirppukasojen kaduille ulostamista (joka taitaa olla kielletty, mitä ei kyllä huomaa). En pyri saamaan omia ongelmiani ja heikkouksiani virallistettua kielloilla, lailla ja rajoituksilla.

Nykypäivän terveysfasismi menee kyllä yli joka puolelta muutenkin. Helsingin Sanomien läskikampanja ja muut syyllistämiskampanjat saavat minut voimaan pahoin. Ihminen tehköön terveydellään mitä haluaa, vaikka pilatkoon sen. Itse ajattelin kuitenkin mennä tänään pitkälle lenkille.

Vinyl löysi heti markkinaraon ja tämä päivä on nimetty Smoker´s Nightiksi. Mainosteksti on vakuuttavaa luettavaa:

Tänään on viimeinen mahdollisuus polttaa parsaa missä päin Vinyliä haluaa! Nyt kaikki mestoille ja kukaan ei tee mitään ilman et hitsaa ribaa! Imetään skerbaa koko loppu elämän edestä!

BTW: Ehkä hienoin tupakkakoppi on DTM:ssä, jossa koppi jäljittelee vankilakoppia seinäpuhelimineen kaikkineen.

Tänään alkaa Misf*ts Redrumissa. Se klubi, jolla ei ole värikkäitä julisteita.

No comments: