Sunday, May 06, 2007

Maraton lähestyy- 40 pv jäljellä

Taas on se aika vuodesta, kun meikäläisen voi bongata trikoot päällä, ahdistunut irvistys kasvoilla askel maata laahaten ympäri Helsinkiä. Jo neljäs perinteinen Maraton-paasto on alkanut.

Maraton-paastoon tänä vuonna kuuluu:

* Täysin kaikkia valmistautumisohjeita vastaan oleva kertaviikkoju
* Totaalinen kieltäytyminen kosteista illallisista, väkijuomista ja muustakin hauskasta (yksi sallittu lipsahdus ystävän häistä johtuen)
* 1-2 kertaa viikossa korista (en miellä juoksua vieläkään kovin mielekkääksi tavaksi urheilla. Pakko pysyä jotenkin järjissään)
* 1-2 kertaa uutta trendiharrastustani "Hot Joogaa"(tästä lisää myöhemmin)
* Säännöllisen nukkumisrytmin yrittämistä
* Self-help kirjojen yliannostusta

Kaikki tämä jatkuu siis 16.6 asti. Hyvä fiilis ensimmäisen viikon jälkeen.

Vapusta toipuminen kesti taas tyypillisen aikansa, mutta jo torstaina sateessa juostu 10 km muistutti, että nautintoja rakastavan julkisen kuvani alla eleleekin totaalijuoksumasokisti. Sateen hakatessa kasvoille ja tuulen tuivertaessa vastaan sitä tuntee elävänsä. Juoksiessani portaat ylös, nostin käteni pystyyn kuin Rocky. Onneksi kukaan ei ollut näkemässä.

Eilen porhalsin lämmittelyksi 12 km pikkuveljen kanssa, joka ei ollut juossut koko vuoteen. Jaksoi erittäin hyvin vaikkakin loppuvaiheessa pojan naamataulu alkoikin kellertää pahasti. Tänään broidi ei pystynytkään enää kävelemään. Itse olin taasen sopivan virittäytynyt tämän vuoden pisimpään lenkkiini, joka oli myös ensimmäinen t-paidassa tarvottu lenkki. 18 km sujui kohtuullisesti, mutta v-käyrä alkoi kohota huomattavasti asfalttista suoraa jurnuttaessa.

Kunto tuntuu olevan samoissa luokissa kuin viime vuonna, joskin paino on jostain syystä kaikkien aikojen alhaisimmillaan (78 kg). Huomenna hyvä fiilis saattaa olla tipotiessään, sillä asfaltti tuntuu jättäneen jälkensä niveliin.

Tästä myös huomaa, miksen yleensä koskaan kirjoita juoksuharrastuksestani (muuta kuin maratonin lähestyessä leuhkimistarkoituksissa). Tässä postissa ei ollut mitään hauskaa. Yritän skarpata myöhemmissä postauksissa.

No comments: