Saturday, May 05, 2007

Suomen kieli remonttiin osa 2: SuMa

Ne ketkä ovat tänään menossa riipimään ruukkua (palaan tähän myöhemmissä postauksissa) tai muuten perseilevät,saattavat kohdata huomenna karvaasti seuraavan uudissanalyhenteen:

SuMa= Lyhenne sanoista sunnuntai ja masennus. Johtuu yleensä lauantaisesta alkoholin nauttimisesta, yöjuottoloissa remuamisesta sekä huonosta käytöksestä. Syntyy kun tajuaa, että on tuhlannut viikonloppunsa vaikka olisi pitänyt ja voinut tehdä jotain hyödyllistä. Ei pidä sekoittaa kuitenkaan darraan, voi johtua myös muusta fleguilusta ja vastuun pakoilusta. Tosin SuMan parantelukeinot ovat yhtenevät darraan: huono komedia, huono ruoka ja huono seura. Kirjoitusasu vapaa: useasti kyseisestä lyhenteestä kärsivät eivät pysty juurikaan kirjoittamaan. Sekoittuu useasti Aviviin (Alkavan Viikon Vitutus).

Muita läheisiä muotoja:

MaMa=Maanantaimasennus. Myös yleinen kärsitty lyhenne. SuMaan lisättynä tähän sisältyy myös yleensä muiden ihmisten pahennus, koska ei ole tehnyt niitä asioita mitä piti. Konttoriolosuhteissa ei muita parannuskeinoja kuin kahvin lipittelyä, blogien lukemista ja takamuksen ikuistamista kopiokoneella, kun kukaan ei huomaa. Kanye West on tehnyt tästä laulun Hey Mama.

Kuten valveutuneet lukijani huomaavat, näistä pystyy muodostamaan sitten joka viikonpäivälle omansa. Tällä hetkellä monelle henkilölle periaatteessa ajankohtainen LaMa on kuitenkin vähiten esiintyvä. Ihmisillä on usein yllättävän positiivinen asenne, että kyllä lamasta nousee. Johtaa yleensä sitäkin pahempaan SuMaan.

1 comment:

Katariina said...

Jumalauta jätkä!

Kerrotaan ainakin ne kollektiiviset viime kesän lähteet, mistä mahtavat käsitteet ovat saaneet alkunsa. Ja kenen kanssa niitä paranneltiin :P

Olennaisena osana molempiin masennustiloihin liittyy myös räävitön käyttäytyminen suhderintamalla.

Muistan edelleen spämmimailit otsikolla MaMa...